top of page
Brillefri med linseoperation

 

 

I dag er det muligt at indoperere en såkaldt multifokal linse i øjet, som giver godt syn både på kort, mellem og lang afstand.

 

Linsen hedder AT LISA TRI ® og kan forbedre synet så meget, at man kan sige helt farvel til briller – også selvom man har brugt dem gennem det meste af livet.

 

Operation foregår som en almindelig grå stær operation, der er et af de hyppigste kirurgiske indgreb i verden.

 

Operationen tager som regel kun 15-20 minutter og De kan tage hjem samme dag.

 

Brillefihed i det daglige er et forventet mål, men der kan være behov for læsebrille til at se små bogstaver eller ved læsning i svagt lys. Ved skrivebordet vil mange finde det behageligt med skærmbrille som supplement. 

 

 

Hvad er RLE?

 

RLE er en engelsk forkortelse af "Refractive Lens Exchange". Øjets linse udskiftes ved en operation fuldstændig magen til grå stær operation, der er en af verdens hyppigst udførte operationer. Der findes forskellige linser vi kan indsætte i Deres øjne afhængig af Deres ønsker og behov.

 

 

Vil du høre mere om brillefrihed

 

Send os en besked, så ringer vi dig op eller skriver en mail. Hvis du vil have en tid til en gratis uforpligtende forundersøgelse bookes tiden i klinikken.  

Beskeden er afsendt.

Brillefri med ZEISS AT LISA TRI

 

"I oktober 2013 fik jeg foretaget linseoperation af Øjenkirurg Michael Lindholt hos Øjenklinikken Aros og jeg har ikke brugt briller siden".

 

- Inger Madsen, Øjenlægeassistent hos Øjenklinikken Aros.

Nyt syn på livet.

For dem der vil se godt både kort, mellem og langt uden briller. En Zeiss AT LISA TRI ® behandling er en mulighed for alle som har alderssyn (presbyopi) eller som overvejer en laseroperation. Med denne behandling kan man i de fleste tilfælde slippe helt for at bruge briller.

Godt syn på alle afstande

Zeiss AT LISA TRI ® linsen er en multifokal-linse med et unikt design. Den giver mulighed for et godt syn på både kort, mellem og lang afstand. Zeiss AT LISA TRI®-linsen hjælper mennesker med ”alderssyn” til at se godt uden briller, og den kan også være et alternativ til en laseroperation.

 

 

"Som tre par briller"

 ​Zeiss AT LISA TRI ® fungerer som et par læse-, skærm- og afstandsbriller på samme tid. Man kan sige, at linsen skaber tre billeder på øjets nethinde samtidig; et nærbillede, mellemafstandsbillede og et afstandsbillede. Når øjet ser på kort afstand er billedet skarpt, og når det ser på skærm afstand samt lang afstand, er det ligeledes skarpt. Hjernen vælger, uden at det bemærkes, selv det skarpe billede. Man oplever derfor et velfungerende syn på både kort og lang afstand. 
Se skarpt i alle retninger

Ved en brille med glidende overgang kan De se skarpt både på afstand og når De kigger ligeud, og læse, når De kigger nedad. Med AT LISA TRI ® kan De se skarpt på tre afstande uanset blikretning. Det betyder, at De fortsat kan se tæt på ved blik nedad, men De kan også se tæt på opad.

Hvad er alderssyn (presbyopi)?

 

Ved 40-45 årsalderen begynder de fleste at mærke, at det bliver vanskeligere at se på kort afstand.

 

Vi tvinges til at holde avisen eller bogen ud på afstand og armene kommer til at virke som om de er lidt for korte.

 

Det kaldes alderssyn eller presbyopi.

 

Årsagen til alderssyn skal findes i øjets linse, der med tiden bliver mindre fleksibel.

 

Øjets smidighed bliver mindre og linsens tykkelse kan ikke i samme grad som tidligere tilpasse sig forskellig afstand.

 

For en person med normalt syn betyder det, at øjet ikke længere kan fokusere på nært hold, men derimod ser udmærket på lang afstand.

 

For at kompensere for dette bruges læsebriller, og jo ældre man bliver, jo stærkere skal de være.

Bedste kvalitet og nyeste udstyr

Operationen udføres af Øjenlæge og Øjenkirurg Michael Lindholt, der har foretaget linseoperationer siden 2004 på Aalborg Sygehus, Holstebro Sygehus og Aarhus Universitetssygehus.

 

Vor klinik anvender det nyeste Zeiss IOL-master 700 til udmåling af linsestyrke. Til operationen anvendes nyeste apparatur fra Alcon, Infiniti Ozil, der giver et snit på kun 2,2 mm.

Ventetid

 

Ventetid Ved henvendelse i klinikken kan De forvente at blive RLE opereret indenfor indenfor 3 uger på begge øjne. Vi opererer mandag, tirsdag og onsdag.

 

 

 

Hvis man foretrækker ikke at bruge briller er det muligt at gennemgå en Zeiss AT LISA TRI-operation. Ved en Zeiss AT LISA TRI ® operation skiftes den naturligt ældede linse ud med en kunstig, som giver godt syn på både kort, mellem og lang afstand.

Brillefri med ZEISS AT LISA TRI

 

"I 2014 fik jeg foretaget linseoperation af Øjenkirurg Michael Lindholt hos Øjenklinikken Aros og jeg har ikke brugt briller siden".

 

- Henning Lindholt (Øjenkirurg Michael Lindholts far).

bottom of page