top of page
Øjenlågsoperation

 

Vi udfører operation af tunge øjenlåg og tilstande som f.eks. indadvendende øjenlåg eller udadvendende øjenlåg, som de ofte findes hos ældre mennesker. Øjenlågskirurgi foregår i lokalbedøvelse.

Symptomer på tunge øjenlåg

 

Tunge øjenlåg generer mange mennesker i dagligdagen. Særligt om aftenen kan øjenlågene føles tungere end normalt. Mange skal pudse briller rigtig mange gange om dagen, og nogen får såkaldt 'markise-effekt' - det vil sige, at noget af synsfeltet har en skygge fra øjenlågene.

 

Der kan også opleves gener i form af 'træthed' i pande og ansigt, da man har en tendens til at forsøge at løfte huden på øjenlågene ved at trække i pandehuden med ansigtsmuskulaturen.

 

Enkelte har uens øjenlåg pga. mere løst hud på det ene end på det andet. Det er forskelligt i hvilken alder tunge øjenlåg forekommer.

 

Forløb ved operation for tunge øjenlåg

 

Vi foretager en kort forundersøgelse forinden operationstid gives, og henvisning er ikke nødvendig. 

 

Øjenlågsoperationen foretages i lokalbedøvelse og varer cirka én time for begge de 2 øjenlåg. Der sættes sting på begge øjenlåg, vi fjerner dem efter 7-10 dage. De kan sagtens gå på arbejde, blot det ikke er støvende arbejde eller arbejde med meget tunge løft.

 

Der vil altid forekomme hævelse. Misfarvning (blå mærker) er meget varierende; nogle får ingen og andre får noget, men det forsvinder indenfor et par uger. Arrene skal beskyttes mod stærkt sollys med f.eks. kraftig solfaktor nogle måneder fremover.

 

Privat eller gratis operation for tunge øjenlåg

Gratis operation betalt af sygesikringen kan foretages, når der der højst 3 millimeter fra undersiden af øjenlågshuden til midten af pupillen. De kan forvente at blive opereret indenfor 2 til 4 måneder efter henvendelse i klinikken. 

 

Privat operation koster 8.000 kroner for begge øjenlåg inklusiv salve efter operation. 

 

Kolesterolpletter (xantalasmata)

 

Vi er meget tilbageholdende med at fjerne kolesterolpletter kirurgisk. Når de gule pletter fjernes mistes samtidigt et stykke hud. Dette kan desværre give en lille fold i øjenkrogen som vist på billederne. I stedet kan make-up eller en brille være en bedre og mere simpel måde at skjule pletterne. 

bottom of page